Stap 4: Koop een cryptomunt

Het is nu tijd om je eerste crypto te kopen.

Als je je account hebt aangemaakt op de site naar keuze, is het nu klaar voor het belangrijkste gedeelte: het kopen van de crypto. Afhankelijk van welke site je hebt gekozen volgt hieronder een korte omschrijving van het koopproces.

LiteBit

Crypto kopen op LiteBit is heel simpel. Druk boven in het menu op knop ‘kopen’ en kies dan de munt die je wil kopen. Hier kun je bijvoorbeeld Bitcoin kopen. Kies voor hoeveel euro je aan Bitcoin wil kopen en welke wallet je wil gebruiken. Voor beginners wordt aangeraden om de LiteBit wallet te gebruiken, later kun je altijd nog een externe wallet gaan gebruiken. Kies je betaalmethode en druk op de knop ‘kopen’. Als alles goed gaat heb je hierna je eerste crypto gekocht. Om je crypto te bekijken in je LiteBit wallet ga je naar wallets. Daar zie je een overzicht van al je cryptomunten en hun waarde.

 

BTCDirect

Crypto kopen op BTCDirect is ook simpel maar je hebt er wel een externe wallet voor nodig. Zorg er dus voor dat je het adres van je wallet bij de hand hebt. Kies op de homepagina welke crypto je wil kopen en hoeveel. Daarna vul je je gegevens in, waaronder het adres van je wallet, en dan zul je binnen enige tijd je crypto binnenkrijgen. Let op dat dit soms wel een paar uur kan duren.

Binance

Om crypto te kopen moet je een paar stappen extra doen vergeleken met LiteBit en BTCDirect, maar schrik niet want het is alsnog vrij snel gedaan. Log in op je account en ga naar Crypto kopen. Kies je betaalmethode en hoeveel euro je wil storten. Let op dat een bankoverschrijving geen kosten met zich meebrengt maar wel een dag kan duren. Als het is gelukt om de aankoop te doen, zul je nu euro’s op je Binance account hebben. Om deze in te wisselen voor crypto ga je naar Handelen > Converteren. Kies bovenin voor ‘Euro’ en onderin welke crypto je wil kopen. Als je Bitcoin wil kopen, ziet dat er dus zo uit:

Binance_BTC_Convert

Nu heb je je crypto gekocht. Om je wallet te bekijken ga je naar je Spot Wallet. Daar zie je een uitgebreid overview van al je munten en de waarde van je wallet.

Coinbase

Net als bij Binance moet je bij Coinbase eerst euro’s storten op je account. Dit doe je gemakkelijk via de Buy pagina. Kies je betaalmethode en welke munt je wil kopen. Kies hoeveel je wil kopen en in welke wallet je het wil storten. Als de betaling is afgerond, kun je je wallet inzien onder Portfolio.

Dat was het! Je bent nu in het bezit van crypto. Je zou denken dat het nu wel klaar is, maar we raden je aan om toch nog de volgende paar stappen te bekijken. Ze zijn niet nodig maar wel erg aangeraden als je een beter overzicht wil van je investering.

Ontvang Onze Nieuwsbrief